Gym Friendly Beauty: tips ομορφιάς για εσένα που γυμνάζεσαι!

pexels-photo-209968Είπες ότι θα το κάνεις και τα καταφέρνεις μια χαρά! Ναι, η εγγραφή σου στο γυμναστήριο ήταν στους στόχους του 2019 και επιτέλους κατάφερες να μείνεις σταθερή σε αυτή τη συνήθεια. *χειροκρότημα* Γι’αυτό, λοιπόν, η στήλη Gym Friendly Beauty ήρθε για να δώσει tips ομορφιάς σε όσες γυμναζόμαστε!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η γυμναστική είναι εξαιρετική για το σώμα και την υγεία σου, όμως είναι τόσο εύκολο να εστιάσεις αποκλειστικά στα ορατά αποτελέσματα και να ξεχάσεις πως μπορεί να επηρεάσει και την επιδερμίδα σου. Ειδικά τώρα που αθλείσαι, η επιδερμίδα σου χρειάζεται περισσότερη περιποίηση από ποτέ. Μην ανησυχείς, δεν είναι απαραίτητο να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο στην περιποίηση σου (ξέρω ότι δεν έχεις ούτε λεπτό διαθέσιμο). Με μερικά απλά κολπάκια θα έχεις κάνει θαύματα!

Πριν την προπόνηση

Κανόνας #1: Αφαίρεσε το μακιγιάζ σου. Το δέρμα σου ιδρώνει και χρειάζεται να ”αναπνέει” κατά τη διάρκεια της άσκησης. Εάν είσαι βαμμένη τότε ο ιδρώτας και τα βακτήρια εγκλωβίζονται κάτω από τις στρώσεις makeup, το δέρμα δεν διαχέει σωστά τη θερμότητα, οι πόροι φράζουν, με την πάροδο του χρόνο μεγεθύνονται και κατά συνέπεια δημιουργούνται δερματικές παθήσεις όπως ροδόχρους ακμή, ερυθρότητα, χρωματικές κηλίδες. Tip: στη τσάντα του γυμναστηρίου έχω πάντα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ. Έτσι, ακόμα και όταν πηγαίνω απευθείας από τη δουλειά, βρίσκω ένα λεπτό για να αφαιρέσω το μακιγιάζ μου. Τα αγαπημένα μου είναι τα μαντηλάκια καθαρισμού και ντεμακιγιάζ με ρόδι του Κορρέ.

#2: Πλύνε το πρόσωπο σου! Ναι, είναι εξίσου σημαντικό με την αφαίρεση του μακιγιάζ. Η καθαρή επιδερμίδα είναι σημαντική ώστε να μην εισέλθουν τυχόν βακτήρια στους ανοιχτούς πόρους.

#3: Εάν αθλείσαι έξω (τρέξιμο, κολύμβηση) προστάτεψε την επιδερμίδα σου με μία αντηλιακή υψηλού δείκτη Spf και ελαφρυάς σύνθεσης ώστε να επιτρέπει στην επιδερμίδα να αναπνέει άνετα.

Κατά τη διάρκεια της προπόνησης

#1: Εάν έχεις συχνά έξαρση στα σπυράκια, φρόντισε να έχεις αντισηπτικά μαντηλάκια ώστε να καθαρίζεις τις επιφάνειες που μπορεί να ακουμπήσει το πρόσωπο σου, είτε πρόκειται για το στρωματάκι σου είναι για τα όργανα γυμναστικής. Με αυτό τον τρόπο θα μειώσεις τις πιθανότητες να μεταφερθούν τα βακτήρια και ο ιδρώτας άλλων πάνω σου και θα προστατεύσεις αρκετά την επιδερμίδα σου.

#2: Μη σκουπίζεις το πρόσωπο σου με τα χέρια ή την πετσέτα που χρησιμοποιείς στον εξοπλισμό. Φρόντισε να έχεις μία μικρή βαμβακερή πετσέτα μόνο για το πρόσωπο σου.

#3: Πιες νερό! Το σώμα σου έχει ανάγκη από ενυδάτωση, ειδικά τώρα που ιδρώνεις περισσότερο.

Μετά την προπόνηση

#1: Όσο δελεαστικό και αν είναι ένα ζεστό ντους αμέσως μετά τη γυμναστική, το ήξερες ότι δεν είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις; Ξέρω, έκπληξη! Αρχικά, αφαίρεσε τα ιδρωμένα ρούχα ώστε να αφήνεις την επιδερμίδα να αναπνεύσει και να επανέλθει σταδιακά στη σωστή θερμοκρασία. Μετά από λίγα λεπτά, θα παρατηρήσεις ότι θα σταματήσεις να ιδρώνεις. Τότε είναι η κατάλληλη στιγμή να μπεις για ένα χλιαρό ντους ώστε να καθαρίσεις την επιδερμίδα σου από τυχόν βακτήρια, μικρόβια και ακαθαρσίες που έχουν συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια της εφίδρωσης.

#2: Πλύνε το πρόσωπο σου! Προτίμησε προϊόντα για ευαίσθητες επιδερμίδες ώστε να μην ερεθίσεις το δέρμα σου.

#3: Άπλωσε την ενυδατική κρέμα της επιλογής σου σε πρόσωπο και σώμα. Οι λόγοι είναι προφανείς. Σε περίπτωση που χρειαστεί να αλλάξεις στο γυμναστήριο, μπορείς να έχεις μαζί σου mini sizes των αγαπημένων σου προϊόντων. Προσωπικά, στην τσάντα του γυμναστηρίου έχω το ενυδατικό σπρέι Le Petit Marsellais, καθώς είναι πανεύκολο και γρήγορο στην εφαρμογή του.

Εσύ έχεις κάποιο μυστικό ομορφιάς για το γυμναστήριο; Περιμένω τα tips σου, όπως και το τι θα ήθελες να δεις στη νέα στήλη.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.