She’s a Dreamer, a Doer, a Thinker…

dreambigΌπως όλα τα παιδιά, ήξερα πως να κάνω όνειρα. Όνειρα που έμεναν στη φαντασία μου ή που μετατρέπονταν σε στόχους. Ήμουν τυχερό παιδί και οι γονείς μου παρέα με δύο εξαιρετικούς εκπαιδευτικούς και τα βιβλία μου έμαθαν ότι τα όνειρα μπορούν να γίνουν εφόδιο και όπλο.

Κάπου το έχασα. Ή καλύτερα πάγωσα, τα φοβήθηκα. Οι συνεχόμενες πτώσεις και οι απογοητεύσεις με έκαναν να πατήσω φρένο στο ταξίδι της φαντασίας μου. Ναι, δε μπορούσα να ονειρευτώ, δε μπορούσα να θέσω νέους στόχους. Ένιωθα να πατάω στο τώρα και να φοβάμαι το αύριο. Αναζητούσα σταθερότητα και ασφάλεια. Τίποτα άλλο. Και τα όνειρα δεν τα δίνουν αυτά.

Γιατί αν ονειρεύεσαι βάζεις στην πλάτη φτερά και πετάς ως τον ουρανό. Τολμάς να έχεις ένα σύννεφο για δίχτυ ασφαλείας και δεν φοβάσαι μια βουτιά στο κενό. Ξέρεις ότι κάπου εκεί ένα άλλο όνειρο θα σε σώσει. Μην τρομάζεις, δεν εγκλωβίζομαι σε όλο αυτό το παιχνίδι. Ευτυχώς έμαθα από μικρή να ξεχωρίζω την πραγματικότητα με τη φαντασία, το πότε πρέπει η φαντασία να σταματά, πότε ένα όνειρο να μένει όνειρο και πότε να μετατρέπεται σε στόχο.528b59f993b03f32bc3c2397e65f0b6cΞέρεις, στάθηκα ξανά τυχερή γιατί κάποια καλή νεράιδα μου έμαθε πως να ονειρεύομαι και πάλι, όσο και αν κόστιζε αυτό. Εκείνη μου ψιθύρισε ότι αν κάτι πήγε στραβά κάποιο λόγο θα είχε και δεν έφταιγε η ονειροπόλα και ταξιδιάρα ψυχή μου. Μου έμαθε πως να βάζω μνήμες και βιώματα στις αποσκευές μου και να συνεχίζω παρακάτω.

Και άνοιξα πάλι φτερά και έφτασα ως τον ουρανό! Άγγιξα τα σύννεφα -μα τι ωραία αίσθηση αφήνει η αφράτη υφή τους. Τότε υποσχέθηκα ότι δεν θα πάψω ποτέ ξανά να ονειρεύομαι και ότι θα φροντίσω να διδάξω και τους γύρω μου πως να το κάνουν. Μα, κυρίως, θα φρόντιζα να το υπενθυμίζω στον εαυτό μου.

Πριν λίγες μέρες και ενώ χάζευα στο facebook έπεσα πάνω στη σελίδα Sparkling Wishes. Το όνομα με έκανε να χαμογελάσω και να κάνω αμέσως μια ευχή. Μετά χάζεψα τα βραχιολάκια που φτιάχνουν τα κορίτσια. Λιτά και όμως κομψά. Δεν άργησα να αποφασίσω ότι ήθελα οπωσδήποτε να αγοράσω αυτά τα σχεδιάκια. Τα κορίτσια ευγενικά και εξυπηρετικά, απάντησαν στις ερωτήσεις μου, ανέχθηκαν τη φλυαρία μου και με βοήθησαν να επιλέξω χρώμα για τα κορδονάκια.sparklingwishes

Όσο για τα σχέδια που διάλεξα; Φυσικά το επιχρυσωμένο συννεφάκι, να μου θυμίζει πως η διαδρομή των ονείρων είναι μαγική! Θέλω να ακολουθήσω αυτή τη διαδρομή και να τη μετατρέψω σε στόχο! Μπορώ και θα τα καταφέρω! Περιττό να σου πω ότι αυτό το βραχιολάκι έχει τραβήξει βλέμματα πάνω του και πολλές με ρωτάνε που το πήρα.

Διάλεξα και το αστεράκι, επιχρυσωμένο και αυτό. Η σημασία του για εμένα μεγάλη. Μ’αρέσει που είναι μια σταλίτσα, διακριτικό, γλυκό. Το θέλω και για το λαιμό!!!

Ξέρεις, νομίζω πως τα βραχιολάκια των Sparkling Wishes εύκολα γίνονται εμμονή. Δεν μπορείς να αγοράσεις μόνο ένα και όταν λάβεις τις γλυκύτατες συσκευασίες (δεν στις δείχνω, ως ανυπόμονη τα άνοιξα  πριν βγάλω φωτό) θες να αγοράσεις και άλλα και άλλα και άλλα… Προσωπικά, θέλω σύντομα και ένα Κάρμα και ένα κομμάτι παζλ. Ίσως και κάτι που να μου θυμίζει καλοκαίρι ή την αγαπημένη μου Ιταλία.

Aν θες να παραγγείλεις και εσύ το βραχιολάκι σου αρκεί να στείλεις inbox στα κορίτσια. Στα συν,για εμένα τουλάχιστον, η πληρωμή με αντικαταβολή!

Για το τέλος, πες μου, ποιο είναι το μεγαλύτερο όνειρο σου αυτή την περίοδο; Το δικό μου το ξέρεις…Να, φιγουράρει εδώ, πάνω δεξιά…It’s all about #mcblogawards …

 

 

 

2 thoughts on “She’s a Dreamer, a Doer, a Thinker…

  1. Νιώθω ότι μιλάς για μένα, με εκφράζεις σε απίστευτο βαθμό! Ελπίζω να μπορέσω να γευτώ το όνειρο της μητρότητας και να γίνει η δική μου πραγματικότητα.Σε φιλώ !

    • Χρύσα μου στο εύχομαι ολόψυχα!!!Εύχομαι να ζήσεις τη μητρότητα, είμαι σίγουρη ότι θα γίνεις μια γλυκιά στοργική μανούλα!Εύχομαι με όλη μου τη ψυχή να ζήσεις κάθε όνειρο σου!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.