Ο Οκτώβρης είναι Ροζ!

Ο Οκτώβρης ήταν πάντα αγαπημένος μου. Ο μήνας μου. Ο γενέθλιος μήνας μου. Μήνας χαράς. Πάντα! Πάντα; Όχι, όχι πάντα. Μόνο όταν ήμουν παιδάκι. Όταν μπήκα στην εφηβεία τον είδα αλλιώς. Θες να σου πω;

Ο Οκτώβρης μου είναι μεταβατικός μήνας. Από καλοκαίρι σε φθινόπωρο. Μπορεί και χειμώνα. Είναι ο μήνας που εγώ βάζω Στόχους, κάνω όνειρα και μπαίνω σε σειρά. Μήνας οργάνωσης.

8753951-pink-ribbon-for-october-breast-cancer-awareness-month-tied-around-the-trunk-of-an-oak-tree

Ο Οκτώβρης είναι το δικό μου ραντεβού με τον γυναικολόγο. Έτσι, για να το θυμάμαι. Ο μήνας που ήρθα στη ζωή είναι ιδανικός για να φροντίσω (περισσότερο) για τη ζωή μου. Πάντα ξεκινάω με τα τυπικά: ΤΕΣΤ ΠΑΠ. Από εκεί και πέρα τα αποτελέσματα θα με καθοδηγήσουν. Ο γιατρός θα μου πει εάν χρειάζεται κάποιο επόμενο βήμα.

cd13627a56d3bc736cbc5909e2851925

Ο Οκτώβρης είναι ροζ. Όχι από όνειρα και φιλοδοξίες. Ούτε από ρομαντισμό. Είναι ροζ λόγω μιας αφιέρωσης: μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού. Τον χρωματίζουμε ροζ όλοι εμείς που θέλουμε να στηρίξουμε όλες αυτές τις γυναίκες που πολεμάνε με τον καρκίνο του μαστού, που θαυμάζουμε τη δύναμη εκείνων που κατάφεραν και νίκησαν αυτό το θεριό, που θέλουμε να τιμήσουμε τη μνήμη όσων πολέμησαν μα δεν τα κατάφεραν.

Σίγουρα ξέρεις κάποια με καρκίνο του μαστού. Ίσως είναι συγγενής σου. Ίσως μια γειτόνισσα. Ίσως φίλη σου. Μπορεί και φίλη φίλης σου. Αν τον έχεις ζήσει από κοντά, ξέρεις ότι πονάει. Πονάει τόσο η απώλεια. Η απώλεια της υγείας, της ηρεμίας, της θηλυκότητας. Η απώλεια της ζωής.

Αν πάλι δεν τον έχεις ζήσει μην σκεφτείς λεπτό ”έλα μωρέ, δεν θα τύχει σε εμένα”. Γιατί συμφωνίες σε τέτοια θέματα- δυστυχώς- δεν μπορούμε να κάνουμε. 

Θέλω να πιστεύω πως δεν αναρωτιέσαι τι μπορείς να κάνεις. Θέλω να πιστεύω πως αυτό το ξέρεις. Λίγα λεπτά και μερικές απλές κινήσεις για την αυτοεξέταση του στήθους σου. Ζήτα από τον γυναικολόγο σου να σου δείξει πως. Φρόντισε να τηρείς την ετήσια γυναικολογική εξέταση σου, εκτός και αν λόγω υγείας ή και ηλικίας ο ιατρός σου σου ζητάει να γίνεται πιο συχνά (π.χ. εξάμηνο). Πρόληψη, αγαπημένη μου, πρόληψη.

Και αν όλα πάνε καλά, ξέρω πως θα χαμογελάσεις, και θα πεις ευχαριστώ στη ζωή. Μα μη ξεχνάς και όλες εκείνες τις ψυχούλες που δίνουν αγώνα. Βοήθησε με όποιον τρόπο τον αγώνα τους. Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι.

Δεν θα σου πω τώρα για τα προϊόντα ομορφιάς/μόδας κ.λπ. που μπορείς να αγοράσεις και που μέρος των εσόδων πάνε σε διάφορους σχετικούς οργανισμούς. Αυτά θα στα πω με τον καιρό.  Αυτό που θέλω σήμερα με την ανάρτηση είναι να σε κάνω να σκεφτείς, να σε ταρακουνήσω λιγάκι από την ηρεμία σου. Θέλω να ξέρω ότι έστω μία από όσες με διαβάζουν θα ψηλαφίσει το στήθος της μόνο και μόνο για να βεβαιωθεί. Ότι έστω και μία θα πάρει τώρα τηλέφωνο το γιατρό της για να κλείσει το ραντεβού που τόσο καιρό αναβάλει. 

Αγάπησε επιτέλους τον εαυτό σου, αγάπησε την υγεία σου, τη ζωή σου.

Πρόληψη, αγαπημένη. Πρόληψη για να μπορούμε να χαμογελάμε.

Θα σου πω και άλλα. Να μου πεις και εσύ.

Σε προσκαλώ, λοιπόν, να μοιραστείς αυτή την ανάρτηση, ώστε να τη δουν όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες. Σε προσκαλώ να γράψεις τις δικές σου σκέψεις, τα δικά σου μηνύματα, τη δική σου εμπειρία. Εάν είσαι blogger, δες το ως TAG,όπως έκανε και η Εύη. Εάν δεν είσαι, μπορείς να γράψεις το κείμενο σου και να το στείλεις στην αγαπημένη σου blogger να το δημοσιεύσει. Ή μπορείς να το αναρτήσεις σε facebook με το hashtag #επιστήθια_φίλη . Αρκεί να πεις τις αλήθειες σου.

…συνεχίζεται…

9 thoughts on “Ο Οκτώβρης είναι Ροζ!

  1. Pingback: Επιμένοντας στο Ροζ… | Make Up Vibes

  2. Pingback: Δωρεάν Ψηλάφηση Μαστού! | Make Up Vibes

  3. Pingback: Οκτώβριος: Παγκόσμιος μήνας κατά του καρκίνου του μαστού!!! - Blogland.gr

  4. Pingback: 3 It-Girls, 3 It-Looks & L’Orèal Professionnel | Make Up Vibes

  5. Pingback: Θέλω να σου μιλήσω! I wanna talk to you!

  6. συγχαρητηρια για το ποστ σου..ειμαι μπλογκερ και θα γραψω οπωσδηποτε ενα αρθρο..η ενημερωση ειναι το παν..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.