Φλιπ φλοπ, φλιπ φλοπ… FLIP FLOPS!!!

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ημέρα που στο φροντιστήριο αγγλικών ο καθηγητής μας μας μάθαινε λεξιλόγιο σχετικό με το καλοκαίρι, τις διακοπές, την παραλία. ‘Εξι-εφτά ζιζάνια μέσα στο τμήμα, με κάθε κουφή ερώτηση που μπορεί να φανταστείς.

”Flip flops”, μας λέει και δείχνει το εικονιδιάκι με τις σαγιονάρες. Και τότε έρχεται η ερώτηση από ένα παιδί
”Why do you call them flip flops?” (εδώ να σημειώσω πως ο καθηγητής ήταν Άγγλος)
”What?”
”Why do you call them flip flops?It’s such a funny word”
”Well, I have no idea about the origin of this word”

Και τότε πετάγεται ο αδελφός του προηγούμενου και λέει:
”Που κολλάς και εσύ βρε παιδί μου. Όταν περπατάς με σαγιονάρες δεν ακούς φλιπ φλοπ, φλιπ φλοπ; Ε, από εκεί το πήραν. Ωχουουουου”

Φαντάζεσαι  τι έγινε στην τάξη έτσι; Και φυσικά ο καθηγητής, που δεν καταλάβαινε γρι ελληνικά, να μας κοιτάει αποσβολωμένος.

Ωστόσο, δεν σου γράφω σήμερα μόνο και μόνο για να σου περιγράψω αυτό το σκηνικό. Το θέμα μας είναι σαγιοναράκια. Flip flops, λοιπόν! Γιατί για τσάντα θαλάσσης σου είπα, αποφάσισα μάλιστα και ποια θα πάρω. Χρειάζομαι όμως και σαγιοναράκια για την παραλία.

Τα τελευταία  έξι χρόνια είμαι πιστή στις αγαπημένες μου Havaianas. Μου αρέσουν τόσο πολύ. Άνετες και καλής ποιότητας καουτσούκ, απλή γραμμή και άπειρα μοτίφ και χρώματα. Από το 1962 κλέβουν τις καρδιές όλων και η κατασκευή τους έχει μελετηθεί ώστε να αποφεύγονται τα καψίματα(!!!). Αν αυτά δεν σου λένε κάτι, απλά εμπιστεύσου τους βραζιλιάνους που τις έχουν στην κορυφή των προτιμήσεων τους. Ε, κάτι ξέρουν και αυτοί από παραλία, θάλασσα, άμμο, ήλιο, σωστά;
Προσωπικά, επιλέγω τις slim, αφού μου αρέσουν περισσότερο στο πόδι μου.

Τελευταία, όμως, όλο και περισσότερες από εσάς μου λέτε για τις Ipanema. Με έχετε βάλει σε σκέψη. Οι τιμές τους δεν έχουν τρομερή διαφορά και στα σχέδια ανταγωνίζεται ισάξια τις Havaianas.
Ωραία…σε δίλημμα ξανά. Γιατί καλοί οι βραζιλιάνοι, αλλά αυτές τις φοράει κοτζάμ Gisele.
Τώρα που τις ξαναβλέπω, νομίζω πως από σχέδια μου αρέσουν περισσότερο οι Ipanema. Να μείνω πιστή στις Havaianas μου ή να…απιστήσω και να διαλέξω τις Ipanema φέτος; 
Τι λες εσύ;;;

Άντε, καλά μας μπάνια!!!
Υ.Γ.: Θέλω τη γνώμη σου για εσπαντρίγιες. όχι τις ψηλές, αλλά τις κλασικές, δηλαδή τις φλατ. Τι γνώμη έχεις; Τις φοράς;Θα τις φορούσες;

3 thoughts on “Φλιπ φλοπ, φλιπ φλοπ… FLIP FLOPS!!!

  1. Pingback: Ένα βήμα πριν τις διακοπές… | Make Up Vibes

  2. αχ πολύ ωραίες!!!!!!!εγώ έχω κάποιες της calvin klein που δεν τις αλλάζω με τίποτα,αν και έχω μπει στον πειρασμό πολλές φορε΅!!!είχα βαρεθεί να μου χαλάνε κ΄'αθε λίγο και λιγάκι!οι ipanema είναι πολύ καλές επίσης και έχουν τέλεια σχεδιάκια!!!

  3. Κι εγώ Ιpanema φοράω..έχει τρομερά σχέδια και χρώματα και από ποιότητα εκπληκτική, δεν παθαίνουν τίποτα!!Άντε με έβαλες σε πειρασμό!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.